Vedic Art på Sicilien-De fyra Vediska Grundpelarna

Title: Vedic Art på Sicilien-De fyra Vediska Grundpelarna
Location: Italien, Sicilien, Taormina/Giardini Naxos.
Description: Starta det nya året med att boka in en inspirerande resa till en fantastisk miljö.

Johannes Källman håller i en fördjupningskurs med de fyra vediska grundpelarna.

Lärarkurs block A+B erbjuds som tillval.

Kursen kommer att utgå från Hotel Villa Collina med start 10.00 8/10. Undervisningen hålls sedan på den närliggande Naxosstranden. Skapa, bo billigt och ät italiensk mat! Mer information följer längre ned:

Hur bokar jag?
Maila Johannes Källman på johannes@vedicart.com under 2016.

När är det?
Det finns möjlighet att ta flyget från Arlanda den 7 oktober och åka hem den 14 oktober.

Kurserna hålls 8 oktober till den 12 oktober på Sicilien.

Undervisning kommer att hållas från morgon till tidig eftermiddag med paus för lunch.

Mer info om just din undervisningstid kommer när du har anmält dig.

Utresa från Arlanda:
Avresa: Fre 7 okt 2016, kl 08:10
Ankomst: Fre 7 okt 2016, kl 11:55

Hemresa
Avresa: Fre 14 okt 2016, kl 13:00
Ankomst: Fre 14 okt 2016, kl 16:45

Vem kan gå?
För att kunna gå de ovanstående fördjupningskurserna ska du ha gått Vedic Arts grundkurs och fått de 17 principerna. För att kunna gå block A ska du ha gått grundkursen och fått samtliga 17 principer. För att kunna delta i lärarkurs block B ska du först gå block A. Under två dagar hinner man gå ett av de två lärararblocken.

Vad kostar det?
Fördjupningskurs i de fyra vediska grundpelarna har en kursavgift 2 700 kronor för privatperson. För företag 2 700 exkl. moms/ 3 375 kr inkl. moms.

Kursavgiften för lärarutbildningen är 7000 kr inkl. moms för privatpersoner och 8750 kr inkl. moms om du betalar som företag. Lärarutbildningen är uppdelad på block A & B. Priset för ett lärarblock är 3500 kr för privatperson/ företag 4375 kr. Om du väljer att gå en lärarutbildning så får du de fyra vediska grundpelarna på köpet!

OBS. Du betalar och bokar din resa på egen hand.

Vart ligger det?
Kursen hålls på Sicilien i Italien. Mer specifikt Taormina/Giardini Naxos.

Hur är resmålet?
SICILIEN har en yta på ca 25 709 km² och ca 5,5 miljoner invånare. I Taormina bor ca 11 000 bofasta personer. Taormina ligger i Messinaprovinsen där Messina är huvudort och även Siciliens tredje största stad. Sandstränder, antika ruiner, modebutiker och läcker italiensk mat. Sicilien är en hel kontinent av semestermöjligheter. Giardini Naxos ligger nedanför Taormina och har en lång, barnvänlig sandstrand. Området har två “stadsdelar” med olika karaktärer. Upplev genuin småstadsmiljö med stor andel bofast befolkning, fiskebåtar på stranden, kvällsöppna kyrkor och mysigt folkliv kring torget Piazza Roma.

I oktober är ligger temperaturen på 20-25 grader celsius dagtid.

Från flygplatsen till Taormina är det ca 65 km och det tar ca 1 timme.

Vart ska jag bo?
Du rekommenderas att boka ett boende nära Villa Collina och området Giardini Naxos. Ser exempel på boenden och flyg här:

http://www.airtours.se/cgi-bin/wspd_cgi.sh/b_pkt_resultat.p?avrort=ARN&ort=PM1&datum=2016-10-07&hemdatum=2016-10-14&vuxna=2&barn=0&infant=0&boktyp=paket&sprak=SE&bokvaluta=SEK

Vad ska jag ta med mig?
Ta med ritblock, färgkritor/färgpennor, pennor och anteckningsbok.

Vad innebär de fyra vediska grundpelarna?

Dharma
Ordet DHARMA kan förklaras som vår personliga livsväg eller våra aktiva handlingar. Skapandet kan vara en väg till ökad självkännedom och kontakt med vårt inre själv. Att hitta sin egen sanning. När vi utrycker Dharma i vårt skapande hittar vi också ett personligt utryck i måleriet. Det blir då en stark drivkraft att fortsätta skapa och verkligen gå på djupet. När det som vi målar känns meningsfullt för oss kommer vår teknik att utvecklas helt naturligt. Under kursen fördjupar vi oss speciellt i Vedic Arts sjätte, femtonde och sextonde princip. Principer som kan hjälpas oss i resan mot ett personligt utryck i måleriet och ge även ge insikter i livet. Under Dharma-kursen får vi även en inblick i den vediska kunskapen.

Kama
Kama betyder kärlek.Genom skapandet kan vi både uttrycka och erfara kärlek. I mötet mellan skaparen, processen och skapelsen kan magi uppstå. Under Kamakursen fördjupar vi oss i begreppet kärlek i relation till livet, konsten och de 17 principerna.

Artha
Artha betyder Rikedom och resurser. Kurs om hur vi kan befria oss från begränsningar och leva, skapa och njuta av den materiella världen utan att förlora oss i begränsningar. En Vedisk text som Curt har valt ut ingår kursen .

Moksha
Moksha betyder befrielse från begränsningar. Konstnären har ofta inom sig en stävan efter frihet både i sitt liv och i det skapande uttrycket. Hur kan vi inom oss själva erfara frihet i begränsningarnas värld? Under mokshakursen går vi igenom hur vi kan använda principerna och skapandet under resan mot ett förhoppningsvis friare liv. I kursmaterialet ingår en vedisk text som Curt valt ut speciellt för denna kurs. .

Välkommen!
Start Date: 2016-10-08
Start Time: 10:00
End Date: 2016-10-12
End Time: 15:30

Comments are closed.