Seminarium för Vedic Art Lärare

Title: Seminarium för Vedic Art Lärare
Location: Stockholm
Description: Stockholm 10-11 februari 2018 – Vedic Art Lärarseminarium

För Vedic Art lärare. Med föreläsare som Johannes Källman, Ania Witwitzka, Yvonne Svensson, Anita Ejrup Sara Olen, Ewa Sundberg, Annkarina Vesterberg . Aktuella ämnen om att utveckla oss i rollen som Lärare!

MATERIAL: Ta gärna med färger, färgpenslar, smådukar, ritblock, pennor och anteckningsbok.
Det kommer finnas möjlighet att måla i mindre format vid bord.

 

Tider:

lördag 10-18:00

söndag 10-16:00.

Lunch mellan  12-14:00

 

Pris 1 700 kr ( företag 2 125 kr)PLATS: Hagagatan 23 A, 11347 Stockholm. Fem minuters promenad från Odenplans Tunnelbana.

kr). Anmälan och frågor till Johannes@vedicart.com, 0709-684771

Bokningsregler. Avbokning är kostnadsfri fram till tio dagar innan kursen. Därefter är anmälan bindande och full avgift faktureras.

Betalning kursavgiften faktureras under perioden jan-mars 2018.

FÖRELÄSNINGAR – preliminärt

Johannes Källman – Att bemöta och övervinna den inre kritikern.

Den inre kritiken kan påverka vår självkänsla och självförtroende. Johannes går in på ämnet att stötta kursdeltagarna och få dem att tro på sig själva! Samt hur vi även i lärarrollen kan övervinna den inre kritikern som får oss att jämföra oss med andra lärare. Att hitta sin egen styrka, talang och få Flow i undervisningen!

 

Anita Ejrup – Skulptur och Vedic Art.

Skulpturen kopplad till De Principerna och Curts unika förhållningsätt. Anita utarbetade Vedic Arts temakurser inom Skulptur. Hon berättar om Skulpturkursernas uppkomst. Vad som är likt och olikt jämfört med måleriet. Extra fokus läggs också vid Principerna 2 och 8. Vi öppnar seendet in i den tredimensionella skulpturens sköna och spännande värld!

 

Annkarina Vesterberg – Måleri och medvetandeutveckling

Annkarina berättar mer!

 

Ewa J Sundberg – Att bli sedd men ändå vara fri!

Ewa delar med sig av sin erfarenhet inom kommunikation och pedagogik för att vi som lärare ska få alla i gruppen att känna sig viktiga och sedda. Ett bemötande som gör kursdeltagarna mindre beroede av läraren, står på egna ben och känner tillit till sin egen unika förmåga! Ewa har genom mångårig erfarenhet inom både Vedic Art och arbete med människor inom stora organisationer blivit väl känd och uppskattad för sin närvaro för sin förmåga att få sina medmänniskor att känna sig sedda.

 

Yvonne Svensson – Vedic Arts Sveriges nya kontaktpersoner

Yvonne berättar om hur hon själv, tillsammans med Sara Olen och Gunnar Strandh, ska kunna stötta lärare, kursdeltagare och allmänheten genom att svara på frågor om metoden. Sara, Yvonne och Gunnar är kontaktpersoner för Vedic Art i Sverige. Johannes Källman är sedan tidigare utbildningsansvarig internationellt på Vedic Art. Som officiella kontaktpersoner på Vedic Art verkar vi för att bevara Curts grundvärderingar, sprida kännedom om metoden samt göra allt inom utbildningarna och kommunikationen enkelt och tydligt!

 

Sara Olen – Ljuset från Norden

Sara var tillsamammans med Nelly Strömberg arrangör av den största samlingsutställningen med konstnärer som gått på Vedic Art genom alla tider- Ljuset från Norden. Sara berättar om sin upplevelse av att planera och genomföra eventet tillsammans med alla fantastiska volontärer. Vi visar också bildspel och filmklipp från Ljuset från Norden.

 

Johannes Källman – Uppnå hög kvalitet i undervisningen

Johannes berättar om aktuella initiativ för att hålla hög standard på Vedic Arts kurser och lärarutbildningar. Genom information och prioriteringar kan vi behålla och även stärka metodens goda rykte även när Vedic Art växer i hela världen. Kommunikation, tydlighet, pedagogik och kurser med god kvalitet är viktiga nycklar för att bevara Curts metod för eftervärlden!

 

Ania Witwitzka – Vedic Art kurser online!

Sedan tre år har Vedic Art läraren och konstnären Ania Witwitzka lagt stor fokus på online-undervisning som nu är en blomstrande verksamhet med elever från hela världen. Ania berättar hur online undervisningen kompletterar ordinarie kursverksamhet!

Information om vilka speciella behörighetskrav för lärare som gäller specifikt inom online undervisningen. Ania delar med sig om om hur ” klassrummet” funkar online och hur hon som lärare får kursdeltagarna att känna sig sedda!

Start Date: 2018-02-10
Start Time: 10:00
End Date: 2018-02-11
End Time: 16:00

Comments are closed.